Eckhoff har en VM-fordel

Eckhoff vil ikke røpe medalje-forventningene: – Det er hemmelig. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tiril Eckhoff har tidvis slitt på stående skyting denne sesongen. Nå skal forutsetningene være gode for at marginene bikker i 25-åringens favør under VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mesterskap i Holmenkollen blir ofte preget av tidvis tjukk tåke. Det kan gjøre det spesielt vanskelig for skiskytterne på standplass. Tiril Eckhoff har slitt på nettopp standplass denne sesongen. Derfor tok hun grep før VM med ekstra skytrening – deriblant i VM-løypa.

– Jeg har trent halvannen uke i Kollen. Dermed har jeg fått trent i tåke, så den biten burde gå ganske greit, sa hun til NTB og la til at det etter all sannsynlighet vil komme minst én dag med tåke under VM.

– Er det en stor fordel for deg å ha trent i tåka?

– Ja, jeg synes det. Hvis det kommer tåke under mesterskapet, så kommer alle til å bli stresset, men jeg vet at jeg er forberedt på det.

Jobbet med avtrekket

Eckhoff, som har én VM-medalje i beltet etter bronse på blandet stafett i Kontiolahti i 2015, fortalte til NTB at hun har identifisert problemet på standplass. Avtrekket etter hvert skudd blir nøkkelfaktoren for å få ned alle blinkene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg føler noen ganger jeg får til siste stående, men andre ganger får jeg det ikke til. Men jeg har jobbet veldig bra med avtrekket, for det er der det ligger. Klarer jeg å gjennomføre det på stående, kan det bli veldig bra, fortalte hun og påpekte samtidig at hovedmålet hennes med mesterskapet er å gå og kose seg.

– Men er du god nok for medalje?

– Ja, på en god dag er jeg det, sa hun noe mer offensivt.

Les også: Tarjei Bø: – Sparer seieren til VM

Støtte fra publikum

Eckhoff valgte å gå et IBU-renn i Slovakia før siste finpuss til VM. Der vant hun sprinten tross to bom. Nå ser hun fram til langt flere tilskuere enn hva som var tilfellet i Slovakia.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi satser på god atmosfære fra publikum, sa hun før hun ble avbrutt av en eldre skientusiast som ikke kunne vente med å utvise sin støtte til skiskytterjentene.

– Vi skal heie på deg og resten så høyt at dragsuget drar dere rundt løypa, sa hun entusiastisk til latter og takknemlighet fra Eckhoff.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette blir gøy, det er gøy at så mange bryr seg, avsluttet hun.

Allerede to uker før mesterskapsstart var det solgt 100.000 billetter. VM starter med blandet stafett torsdag.

Få hele programmet for VM her.

Se hele pressekonferansen med den norske VM-troppen her:

Les også:

Djupvik: – Ole Einar har gjort alt riktig

VM i skiskyting har passert 40.000 solgte billetter