Assad mener Frankrike støtter terrorisme

Russlands president Vladimir Putin hevdet at den syriske presidenten Bashar al-Assad er klar til å snakke med opposisjonen da de to møttes i Moskva for noen uker siden.
Russlands president Vladimir Putin hevdet at den syriske presidenten Bashar al-Assad er klar til å snakke med opposisjonen da de to møttes i Moskva for noen uker siden.  Foto: Reuters / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Syrias president Bashar al-Assad anklager Frankrike for å støtte terrorisme. – Landet støtter terrorisme og krig, ikke fred, sier presidenten i et intervju med tsjekkisk TV.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Intervjuet skal vises på tsjekkisk TV tirsdag. Bashar al-Assad blir spurt om han kan se for seg at en fredsavtale kan bli signert i Praha, slik Tsjekkias president Milos Zeman foreslo i september.

Les også: Spanias utenriksminister vil spille på lag med Assad

– Spør du syrere, vil de svare at de ikke ønsker en fredskonferanse i Frankrike for eksempel, fordi Frankrike støtter terrorisme og krig, ikke fred. Men ettersom du nevner Praha, vil det bli akseptert på grunn av landets mer avbalanserte syn på konflikten, sa Assad.

Les også : Nå tar Assad til orde for syrisk valg

Frankrike har beskrevet Assad som en som”slakter» sitt eget folk. Mandag sa Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius at å samarbeide med syriske styrker i kampen mot IS ikke var aktuelt før Syria har gjennomført en politisk overgang og Assad er fjernet.