Strauss-Kahn venter på frifinnelsen

Dominique Strauss-Kahns politiske karriere er definitivt over, selv om han trolig blir frifunnet for tiltalen om grov hallikvirksomhet i dag. Foto: Reuters / NTB scanpix.
Dominique Strauss-Kahns politiske karriere er definitivt over, selv om han trolig blir frifunnet for tiltalen om grov hallikvirksomhet i dag. Foto: Reuters / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Halliktiltalte Dominique Strauss-Kahn får sin dom i dag, men det er ventet at den tidligere IMF-sjefen blir frifunnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Fakta om Dominique Strauss-Kahn
• Født 25. april 1949 i Neuilly-sur-Seine.

• Tidligere handelsminister og finansminister i Frankrike. Arkitekten bak politikken som gjenreiste fransk økonomi på slutten av 1990-tallet.
• Måtte forlate regjeringen i 1999 etter korrupsjonsanklager. Frifunnet i retten.
• Sjef for Det internasjonale pengefondet IMF fra 2007 til 2011.
• Pågrepet i New York i mai 2011 og siktet for seksuelle overgrep mot en hotellansatt. Saken ble henlagt, men kvinnen gikk til søksmål. Partene inngikk forlik i desember 2012.
• Anmeldt av en fransk journalist for et voldtektsforsøk i 2003, men saken ble henlagt som foreldet.
• Tiltalt for medvirkning til hallikvirksomhet i Frankrike.

Selv aktor i saken erkjente til slutt at bevisene mot Strauss-Kahn ikke holdt og avrundet rettssaken i den franske byen Lille i februar med å be om frifinnelse for den sexglade 66-åringen.

Strauss-Kahn, som også har vært fransk finansminister, er tiltalt for grov hallikvirksomhet som del av et større prostitusjonsnettverk i hjemlandet.

Les også: Aktor ber om frikjennelse for Strauss-Kahn

Gruppesex

I tiltaleboksen sammen med ham står også en fargerik forsamling av 13 andre menn, blant dem en høytstående politimann og bordelleieren Dominique Alderweireld, bedre kjent som «Halliken Dodo», som innrømmet å ha skaffet til veie prostituerte kvinner for den fallerte IMF-sjefen.

Under rettssaken innrømmet Strauss-Kahn å ha en forkjærlighet for gruppesex og for å ha deltatt på nettverkets sexfester, men han hevdet at han ikke visste at de sju kvinnene som deltok var prostituerte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Strauss-Kahn: – Ikke mer enn fire sexfester i året

Stuepike

Strafferammen for tiltalen er på opp mot ti års fengsel, men den gråhårede økonomen nekter straffskyld.

Strauss-Kahn fikk knust drømmen om å bli fransk president da en stuepike anklaget ham for overgrep i New York i 2011. Han ble frikjent i retten for seksuelle overgrep, men inngikk forlik med kvinnen da hun gikk til sivilt søksmål.

Rettssaken i februar var definitivt den siste spikeren i hans politiske kiste, da flere av de prostituerte kvinnene gjennom sine advokater fortalte at Strauss-Kahn hadde vært svært hardhendt i sin omgang med dem.

Hardhendt

– Jeg har nok en seksualitet som, sammenlignet med de fleste menn, er mer hardhendt. Kvinner har rett til ikke å like det, uansett om de er prostituerte eller ikke, sa den tidligere IMF-sjefen.

To av de prostituerte kvinnene som deltok under det som er beskrevet som de ville og champagnesprudlende sexfestene der Strauss-Kahn var til stede, gikk opprinnelig til sivilt søksmål mot ham.

Etter at aktor medga at bevismaterialet ikke holdt, og la ned påstand om frifinnelse, trakk de imidlertid sine søksmål.