Kjos: Erstatning av piloter er ikke streikebryteri

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norwegian-sjef Bjørn Kjos holder fast på at det ikke vil være streikebryteri å erstatte pilotene som er i streik med andre, innleide piloter. Parat er uenige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere sympatiaksjoner er på gang på grunn av det Parat kaller streikebryteri hos Norwegian, men Kjos vil ikke kommentere det.

– Dette er en avgjørelse basert på klare råd jeg har fått. En skal huske at Norwegian Air Norway er en underleverandør til Norwegian Air Shuttle. Air Norway opererer ingen egne ruter, sier Kjos, som dermed mener han står helt fritt til å få andre til å gjøre arbeidet de streikende pilotene egentlig skulle gjort.

– Dette er ikke streikebryteri, slår han fast overfor pressen på Norwegians hovedkontor på Fornebu lørdag ettermiddag.

Dette er streikebryteri, mener Parat.

– Ja, dette anser vi helt klart for å være organisert streikebryteri. Dette rokker åpenbart ved lojalitetsplikten og respekten for grunnleggende rettigheter og spilleregler som hovedavtalen mellom partene i arbeidslivet er basert på. Her har også NHO et betydelig ansvar i tillegg til selskapet, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det strømmer på med sympatierklæringer både fra Norge og fra utlandet, og vi er kjent med at det på flere hold nå vurderes sympatiaksjoner for å markere avsky mot Norwegians fremgangsmåte, sier han.

Svenske piloter har allerede varslet at de går ut i sympatistreik fra onsdag. Også den Europeiske Transportføderasjonen (ETF) har varslet at de nå vil vurdere aksjoner, ifølge Skjæggerud.