Minst 17 omkom i jordskred i Indonesia – mange savnet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kraftig regnvær har utløst et større jordskred på Java i Indonesia. Minst 17 mennesker er funnet omkommet, og nesten 100 andre er savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hundrevis av redningsarbeidere gravde lørdag i leirmasser og rester av bygninger i et forsøk på å finne overlevende. Skredet tok med seg over 100 boliger i flere landsbyer.

I tillegg til dem som har mistet livet, er 91 mennesker savnet, opplyser en talsmann for myndighetene. TV-bilder viser et hav av gjørme og vann som fosser nedover en skogkledd skråning.

– Landsbyen Jemblung er verst rammet. Redningsmannskaper forsøker å finne flere overlevende. Utfordringen er at evakueringsruta også er rammet av skredet, sier Sutopo Purwo Nugroho ved det nasjonale katastrofesenteret.

Overlevende forteller at skredet kom svært brått, og at det tok bare fem minutter før en hel landsby var dekket av jordmasser og nedrevne trær.

En kvinne som kom seg vekk med datteren i armene, forteller at både ektemannen og en 14 år gammel sønn er savnet.

Redningsarbeidet er vanskelig fordi grunnen fortsatt er ustabil. Tusenvis av nysgjerrige tilskuere samlet seg ved stedet, noe som skapte trafikkork og hindret redningsmannskaper i å komme raskt fram. (©NTB)