PST sjekker om Vasquez kan knyttes til ny ISIL-video

Artikkelen fortsetter under annonsen

PST etterforsker om norsk-chileneren Bastian Vasquez kan knyttes til nok en video fra ekstremistgruppen ISIL, melder TV 2. Den brutale filmen viser henrettelser av irakiske fanger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere i sommer ble det publisert en propaganda-video hvor Vasquez blant annet viser fram irakiske krigsfanger. Nå undersøker PST om han kan knyttes til en annen film som ble publisert samtidig, en svært brutal film som viser henrettelser. Det kan se ut som om noen av fangene er de samme på begge filmene, og et skilt som ligger på bakken, vises begge steder.

– PST er kjent med den videoen. Vi vil granske innholdet og se disse i sammenheng, og avgjøre om mistankegrunnlaget mot Vasquez kan utvides, sier politiinspektør Endre Hagen til TV 2.

Les også: PST etterforsker islamist fra Skien

I videoen som ble publisert på nettstedet LiveLeak i slutten av juni fortalte 24-åringen om hvordan han og andre opprørere drepte irakiske soldater i kampen om en grensestasjon.

Advokat John Christian Elden er mannens norske forsvarer. Han sa den gang til NTB at slik som videoen ble presentert, «fremstår (det) som naturlig» at hans klient etterforskes.

Les også: Islamist tiltalt for oppfordring til drap