Poes siste dager

Edgar Allan Poes siste fem dager blir til film.
Edgar Allan Poes siste fem dager blir til film.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<p«V for vendetta»-regissøren filmer forfatterens mystiske død.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«The Raven» er navnet på det nye filmprosjektet til James McTeigue. Han har tidligere regissert blant annet «V for vendetta».

Nå står altså den gotiske poeten og novelleforfatteren Edgar Allan Poe for tur, melder nettstedet Slashfilm.

«The Raven» skal handle om de siste dagene i livet til Edgar Allan Poe. Forfatteren ble funnet den tredje oktober 1849 i en gate i Baltimore ute av stand til å gjøre rede for seg. Fire dager senere døde han. Akkurat hva som forårsaket Poes død er fortsatt et mysterium. Det spekuleres i at han skal ha ropt ut navnet «Reynolds» før han døde.

Navnet «The Raven» er tittelen på ett av Poes mest kjente dikt. Regissør McTeigue beskriver den kommende filmen som en krysning mellom dette diktet og thrilleren «Se7en» fra slutten av 90-tallet.

- Det bør bli ganske kult. Manuskriptet er veldig godt og alle gir gode tilbakemeldinger på det. Nå er jeg midt i castingen av skuespillere, sier McTeigue.

Den norske forfatteren Nikolai Frobenius har også latt seg fascinere av Edgar Allan Poes død. I år vant han Ungdommenskritikerpris for boken «Jeg skal vise dere frykten» om samme tema.