Tor snekret funkishytta på et blunk

Tor, som er tømrer, bygget hytta selv, med god hjelp av Isabelle. Foto: Per Erik Jæger
Tor, som er tømrer, bygget hytta selv, med god hjelp av Isabelle. Foto: Per Erik Jæger
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men det er nærheten til naturen som er det beste ved hytta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Midt imot ligger Vestfjorden og rekken med fjell som danner Lofoten. Det fascinerende landskapet lokket Tor og Isabelle Sande til Hamarøy. Foran de store vindusflatene starter de gjerne formiddagen rolig. Familien setter seg på samme side av bordet så alle kan se utover, og da er det som om timene får vinger og flyr lett av sted. Vi befinner oss i forfatteren Knut Hamsuns rike, i naturen han og mange andre har hatt et sterkt forhold til.

Vi blir med ut på en liten båttur til landemerket Hamarøyskaftet. Tor styrer inntil den sildrende munningen til Straumvatnet, som så vidt er over havnivå. Herfra er vi tett på det berømte skaftet som vises både fra land og vann. Og like ved er det en sandstrand som Isabelle og Tor tar med familie og venner for å bade.

Les også: Dobbelt så mange ønsker å kjøpe hytte

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selvbygget

Begge ønsket seg en funkishytte med store vinduer fra gulv til tak. Allrommet er prioritert med mest plass. Den enkle og stilrene møbleringen lar være å krangle med utsikten. På riktig klare dager ser de over til Lødingen, hvor de begge er fra.

Hytta har de bygget selv. Pilarene ble støpt 18. mai 2013. Påsken året etter gjorde det godt å legge fra seg grovarbeidet, da kunne feriemoduset slippe til.

Tor har mange års erfaring som tømrer, og er prosjektleder hos en stor bygningsentreprenør.

– God planlegging er halve arbeidet. Hytta var lettbygd, med en enkel, rektangulær bygningskropp, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Byggesettet laget han selv, og merket det godt.

– Sammen med datteren vår, Rikke, kunne vi hente alt det sto for eksempel A på, og legge det utover. Så snekret Tor det opp på et blunk. Det gikk virkelig fort, forteller Isabelle.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Slik kan hyttedrømmen gå i oppfyllelse

(Saken fortsetter under)

Fra stuen kan de på klare dager se over til Lødingen der begge kommer fra. Den stilrene møbleringen og de duse fargene lar være å konkurrere med utsikten. Foto: Per Erik Jæger

Tett på naturen

Å investere i båt ble et lykketreff.

– Vi liker godt å reise ut på små ekspedisjoner i nærområdet, forteller Isabelle mens vi går langsetter svaberget på vei til båten. Denne gangen for å dra inn middagsmat.

– Vi er ikke veldig drevne som båteiere ennå, men vi koser oss utpå fjorden med fiske. Vi er heldige i Nord-Norge. Nesten uansett hvor vi går i naturen, er vi alene. Her er det stillhet, vi hører bare bølger, dyr, vind og værets skiftninger, sier Isabelle og drar inn snøret. Middagsmaten er sikret.

Når de er ute med kajakken, kommer de nært innpå dyrelivet.

– En gang overrasket vi en havørn som satt på en stein og spiste på en måseunge. Otere møter vi stadig, og vi kan høre nisa puste ved siden av kajakken, forteller Isabelle.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De store vindusflatene gir nærkontakt med naturen, også innendørs.

– Etter fire uker her i strekk ble det litt trist å komme hjem til et hus med små husmorvinduer. Så vi har byttet vinduer i stuen og loftstuen hjemme.

Kvelden før hjemreise gjør de alt klart for tilbakekomsten.

– Å ankomme en ren og ryddig hytte, er viktig for meg, sier Isabelle og skyller dagens fangst i rennende vann. Småseien som bet på kroken skal trekkes i sjøvann.

– Aller best er det å nyte seien kald med poteter og rømme dagen etter. Det er sommermat! Ja, på hytta skal vi kose oss. Og viktigst av alt, her har vi det aldri travelt.

Pallene som byggematerialene kom på, er tatt i bruk. Ved å montere på noen hjul og legge på puter, laget eierne en snerten solseng av dem. Foto: Per Erik Jæger

Les også:

På denne hytta har de sengen på kjøkkenet

Se hvor de fleste vil ha hytte akkurat nå

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no