Forskning: – Par som ler sammen, holder sammen

Forskning viser at det er viktig å le sammen. Foto: AFP Relaxnews
Forskning viser at det er viktig å le sammen. Foto: AFP Relaxnews
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ny forskning viser at det å le sammen kan være nøkkelen til et lykkelig forhold.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis du lurer på hva du og kjæresten skal gjøre på Valentinsdagen 14. februar, foreslår forskere at det kan være lurt å gjøre noe som får dere begge til å le. Det kan nemlig være fint for forholdet.

Det melder nyhetsbyrået AFP Relaxnews.

Les også: Fem steder hvor verden sier «jeg elsker deg»

– En avgjørende faktor

Professor Jeffrey Hall fra University of Kansas i USA har analysert funn fra 39 studier med over 15.000 deltagere over de siste 30 årene for å finne ut hvor viktig humor er i et forhold.

Hall fant ut at det ikke nødvendigvis er avgjørende å finne en partner med humor, men å finne en partner som har samme form for humor som deg selv.

– De fleste ønsker en partner med humor, men humor er et bredt konsept. At du kan spøke om det meste eller at folk syns du er morsom er ikke det samme som et tilfredsstillende forhold. Det som skaper et tilfredsstillende forhold er humoren et par skaper sammen, kommenterer Hall ifølge nyhetsbyrået.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han fant også ut at «lek mellom romantiske partnere er en avgjørende faktor for å knytte bånd og trygghet i et forhold» og at latter, «spesielt det å le sammen, er en viktig indikasjon på romantisk tiltrekning mellom potensielle partnere».

Les også: Krigsveteran møter sin tapte kjærlighet etter 71 år

Viktig å le sammen

Hall sier det ikke nødvendigvis handler om å være rene komikeren, men å finne de morsomme tingene i hverdagen og glede seg over det sammen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Om det så er The Simpsons, å herme etter noe morsomt ungene sa tidligere på dagen, en tegneserie i avisa eller hvor absurd livet kan være. Det viktigste er at man ler av det sammen, sier han ifølge AFP Relaxnews.

Forskeren advarer også fra å spøke på partnerens bekostning.

– Å ha en aggressiv form for humor er et dårlig tegn for forholdet generelt, men det er enda verre om denne typen humor er brukt i forholdet, forklarer Hall til nyhetsbyrået.

Ifølge forskningen er det å kunne le sammen et sikkert tegn på kjemi mellom partene.

– Hvis du møter noen du kan le med kan det bety at forholdet deres vil være morsomt og fylt med mye glede, konkluderte Hall.

Les også: Fant lykken i luften

Forskning: Menn og kvinner har oftest sexpartnere på sin egen alder