Den perfekte juledesserten

Multekrem hører til blant våre mest populære desserter til jul. Foto: Svein Brimi
Multekrem hører til blant våre mest populære desserter til jul. Foto: Svein Brimi
Artikkelen fortsetter under annonsen

Piff opp den klassiske multekremen med en skvett Drambuie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Multekrem forbinder jeg med min barndoms jul hos bestemor. Ikke en eneste jul uten at det ble servert en stor bolle multekrem på julaften!

Denne oppskriften fra ukebladet Hjemmet er klassisk, men likevel litt ny fordi multene skal ligge og marinere en liten stund i likøren Drambuie før de blandes med den piskede kremen. Mmmm… sier jeg bare – dette bare vet jeg at må bli skikkelig godt!

PS: Skal du servere desserten til barn, vil jeg anbefale deg å droppe marineringen i Drambuie. Eller – jeg har en enda bedre ide! Lag dobbel porsjon dessert og la den ene være med og den andre uten.

Les også: Slik lager du nøttestek til jul


Multekrem med Drambuie

Multekrem tilhører julens favorittdesserter! Her er klassikeren piffet opp med en skvett Drambuie!

Ingredienser:

  • 4 porsjoner
  • 2 dl multer
  • 2 dl kremfløte
  • 4 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss drambuie

Fremgangsmåte:

  1. Legg multene til tining med Drambuie (likør) i en skål.
  2. Pisk fløten stiv med sukker og vaniljesukker.
  3. Vend inn multene, spar noen til pynt.
  4. Server i glass eller skål og pynt med multer og sitronmelisse.
  5. Server krumkaker eller andre småkaker ved siden av.

Les også:

Boller med nøttefyll

Fruktsalat med portvinskrem

Riskrem med rød saus

Saken er opprinnelig publisert på Bakelyst.no/Klikk.no