Chelsea-opptur etter Mourinho-sparking

Chelseas nye manager Guus Hiddink, tidligere profil Didier Drogba og eier Roman Abramovitsj kan smile av det laget gjorde i kampen mot Sunderland lørdag. Foto: Dylan Martinez (Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

To dager etter at José Mourinho fikk sparken som manager, fikk Chelsea et realt løft. Sunderland fikk unngjelde med 3-1 lørdag.

Torsdag fikk José Mourinho sparken med et solid vederlag i bagasjen. Ifølge klubben hadde portugiseren røket uklar med spillerne ved siden av skuffende resultater og utsatt tabellposisjon.

Lørdag fikk Mourinho imidlertid støtte fra fansen, mens de pep mot flere av lagets spillere.

– Jeg kan forstå frustrasjonen blant fansen, det er normalt. Vi vet alle hva José Mourinho betyr for denne klubben, og ingenting kan forandre det. Det var en emosjonell dag for oss alle, sa Chelsea-forsvarer Branislav Ivanovic etter kampen, ifølge BBC.

Han mener alle er ansvarlige for at Chelsea har levert så dårlig som de har gjort så langt i sesongen.

– Spillerne satte Chelsea i denne posisjonen, og vi er de eneste som kan gjøre noe med det. Vi må stå sammen som en gruppe, fortsatte han.

Hiddink ny sjef

Lørdag ble det klart at det blir nederlenderen Guus Hiddink (69) som overtar på Stamford Bridge. Kampen mot Sunderland på hjemmebane ble derimot ledet av Mourinhos assistent Steve Holland.

Hiddink nøyde med å følge oppgjøret fra ærestribunen sammen med blant andre Chelsea-eier Roman Abramovitsj.

Det var gått seks minutter av kampen da Ivanovic fant nettmaskene bak Costel Pantilimon i Sunderland-målet. Serberen stanget et hjørnespark fra William kontant i mål. Pedro Rodriquez økte til 2-0 syv minutter senere.

Avviser rykter

Chelsea-spillerne virket å spille med en helt annen glød enn tilfellet har vært tidligere denne høsten under Mourinho.

I en spalte i lørdagens kampprogram ønsket Chelsea-kaptein John Terry å avvise ryktene om at spillerne har prestert dårlig for å fremskynde sparkingen av Mourinho.

– Det er ikke tilfellet. Tro meg på at vi alle går ut på banen for å vinne hver kamp, skrev Terry som ga sin støtte til Mourinho med et bilde på Instagram da det ble kjent at portugiseren hadde fått sparken.

Kapteinen kalte Mourinho for den aller beste han noen gang har jobbet med.

Oscar økte til 3-0 fra straffemerket fem minutter etter hvilen, mens Sunderland, som var den første klubben til å kvitte seg med manageren i Premier League denne sesongen, utlignet ved Fabio Borini kort etter.

Med seieren har Chelsea fire poengs forsprang til lagene under streken.

Kane med soloraid

London-rival Tottenham slo Southampton 2-0 på bortebane lørdag. Dermed klatret laget fordi Manchester United og opp på en fjerdeplass på tabellen.

Harry Kane laget 1-0 etter et fantastisk enmannsshow. Unggutten Dele Alli la på til 2-0 like etterpå.