Hissig Hareide etter «grise-spørsmål»

Your browser doesn't support HTML5 video.

Åge Hareide rasende etter «grisete» spørsmål fra journalist Les mer Lukk

Malmö FF-trener Åge Hareide tente på alle plugger dagen før Celtic-kampen. «Sinnet» var del av en klar strategi fra mannen som kalles «Malmös Mourinho» i Glasgow.

Han ble utfordret av Sky Sports under mandagens pressekonferanse foran den avgjørende mesterligakvalifiseringskampen tirsdag.

Det er særlig kommentaren fra Malmö-keeper Johan Wiland etter den første kampen i mesterligaens 4. kvalifiseringsrunde mot Celtic som har skapt overskrifter. Wiland ble sitert på at Celtics spillere oppførte seg som griser. Det er sterk kost i det engelske språket.

Lærer

Hareide smelte til med en semantisk forelesning på direkten. Den var lik den han hadde lørdag da samme spørsmål dukket opp etter en kamp mot Häcken.

– Når du reiser til et annet land, må du ha kjennskap og respekt for språket i landet du reiser til. Ordet gris har en annet betydning i Skottland enn i Norge og Sverige. Her mente nok Wiland grisespill og ikke at skottene var griser. Dere har et ord som begynner på f og slutter på k, og det bruker dere hele tiden, bjeffet Hareide.

Les også: Deilas drøm eller mareritt

Selv om smilet var på plass igjen rett etterpå, er det liten tvil om at det står en del på spill foran kampen i Malmö.

– Dette utspillet var helt gjennomtenkt, og jeg har vært litt irritert på britisk presse. De skaper ofte overskrifter og drar ting langt, sa en smilende Hareide etterpå.

Før kampen i Malmö kom han med stadige utspill i mediene. Derfor kalte avisen Evening News ham for «Malmös Mourinho».

Fordel

Etter kampen i Skottland sa Hareide også at Celtic bare «holder i 70 minutter». Det sto han på også mandag.

Celtic er i førersetet etter 3-2-seieren på hjemme, men det skal ikke mer til at Malmö vinner 1-0 før de er videre til alle millionene i mesterligaens gruppespill.

– Kvalifiseringen sist år var nok viktigere både finansielt og fotballmessig. Da hadde vi ikke vært med på dette før, nå har vi vært igjennom det tidligere. Det er ikke lett å rangere om det er viktigere dette år enn sist år. Vi har sjansen til å nå mesterligaen igjen, men uansett er vi allerede i europaligaen og kan samle erfaring derfra også, sa Hareide.

Se video øverst i artikkelen.

MFF har ikke sluppet inn mål på hjemmebane i mesterligakvalifiseringen i fjor eller i år.

– Dette er en intim bane der tilskuerne kommer nær på spillerne. Det påvirker alle, også Atlético Madrid da de var her, sa Hareide.

Nordmannen var i herlig humør på pressemøtet og blunket lurt til norske kjente da han tuslet av podiet.

Han er fotballhelt i Malmö etter suksessen i fjor. – Jeg har en god følelse for at vi kan score på Celtic. Samtidig må vi respektere at Celtic også kan forsvare seg, sa Hareide.

Les også: Berget skremte Deila

Pressekonferansen med Hareide kan du se i videovinduet under:

Your browser doesn't support HTML5 video.

Følg pressekonferansen med Åge Hareide og Malmö Les mer Lukk

Les også: Hareides Malmö med mesterligabragd