Berget skremte Deila

Jo Inge Berget scoret to da Malmö skaffet et godt utgangspunkt før neste ukes returkamp mot Celtic.
Jo Inge Berget scoret to da Malmö skaffet et godt utgangspunkt før neste ukes returkamp mot Celtic. Foto: Russell Cheyne / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Celtics vrakgods Jo Inge Berget skjøt Malmö FF til knepent 2-3-tap i mesterligaens omspill onsdag. Dermed lever håpet for fullt i begge lag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi kunne hatt et bedre resultat, men vi leder og de må slå oss. Vi har vært gode borte i Europa i år, sa Ronny Deila til Viasat 4 like etter kampslutt.

For Celtic-manager Deila er presset nå enormt før kamp to. Bergets andre mål kom fem minutter på overtid i en dramatisk kamp.

– Det var fantastisk med to mål, spesielt det siste. Det er alltid fint å score, men selvfølgelig spesielt her siden jeg ikke lykkes så godt, Det er en helt åpen kamp, og begge lag har like gode muligheter til å gå videre. Det blir en kamp full av nerve, sa Berget til NTB etter kampen.

Dermed kan MFF snu det hjemme i mesterligaomspillet tirsdag. Plass i gruppespillet gir minimum 140 millioner kroner i nettoinntekter.

Les også: Deilas drøm eller mareritt

Johansen var mannen bak drømmeåpningen. Celtic Park eller «Paradise» som hjemmefansen kaller stadion, kokte fra første stund med 54.000 tilskuere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johansen spilte fri Leigh Griffiths etter bare 2.34 til 1-0. Klokka viste 9.50 da Johansen la en corner på hodet til Nir Bitton: 2-0 og Åge Hareide trodde ikke det han så.

– Vi er ikke så vant til den atmosfæren, og de var på for å ta oss tidlig. Vi var for passive og slapp dem til på dødball. Mål etter tre og ti minutter ser veldig stygt ut, og vi viser stor moral ved å komme tilbake, sa Hareide.

Horribel start

Uten bestemann Markus Rosenberg (suspendert) med mistet Malmö-laget mye, men den svenske klubben var likevel fullt med i deler kampen etter det horrible åpningskvarteret.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jo Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem opplevde en tung 1. omgang. Bergets 1-2-scoring var en ren perle. Han banket ballen inn fra 16-17 meters hold på sin tidligere hjemmebane. Han var innleid til Celtic fem måneder i fjor.

Redusering skapte nerver i Celtic-laget. MFF presset hardt på i ti minutter. Så dukket Griffiths opp igjen og headet inn 3-1-scoringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men Berget sjokkerte de fleste på tribunen. Hans sene mål gjør at MFF går videre med blant annet 1-0.

Trøbbel

Dermed er det åpent om Deila får revansje for mesterligamarerittet fra i fjor. Da ble laget hans helt utspilt (1-6-tap) av Legia Warszawa, men bruk av en uberettiget spiller gjorde at Celtic ble tilkjent seieren.

Ekstrasjansen i omspillet mot Maribor ble kastet vekk med hjemmetap.

Deila mister høyst trolig sin stjernemidtstopper Virgir van Dijk etter bortekampen mot Malmö – uansett utfall i kvalifiseringen. Alt tyder på at han forsvinner til Southampton og gir inntekter på cirka 110 millioner kroner. Dermed må Deila-forsvaret igjen gjennom en ombygging.

Plass i Champions League-gruppespillet vil Deilas allerede sterke posisjon hos Celtic-fansen.

Det vil også gjøre at den unge norske manageren får penger til å kjøpe en virkelig klassespiss.

– Vi vet vi kan være bedre enn dem. Vi slo dem i dag, og de må angripe oss hjemme. Vi kommer til å score mål, lover Deila før returen neste uke.

På tribunen satt Norges landslagstrener Per-Mathias Høgmo. Han fikk se at Johansen holder full form kort før EM-kvalkampene mot Bulgaria og Kroatia.