Brann opp på andreplass etter knepen seier

Brann kunne juble etter å ha sikret seg tre poeng da de slo Strømmen 3-2 søndag. Les mer Lukk

Brann jakter opprykk til eliteserien, og etter søndagens 3-2-seier borte mot Strømmen ligger bergenserne nå på direkte opprykksplass i 1. divisjon.

Brann startet best på Strømmen stadion, og kontrollerte kampens 25 første minutter. Likevel var det Strømmen som tok ledelsen ved Martin Ramsland. Eirik Schulze dro opp en kontring på venstrekanten, og slo inn foran mål. Ramsland var ledig på bakre stolpe, og kunne skli inn ledermålet.

Tidligere Vålerenga-spiller Ruben Kristiansen utlignet da han fikk fulltreff med venstrefoten 33 minutter ut i kampen, og dermed gikk lagene til pause på 1-1.

Etter hvilen sendte Amadaiya Rennie Brann i ledelsen etter forarbeid av Fredrik Haugen. Rennie kom alene med Strømmen-keeper Simon Thomas, og avsluttet lavt fra skrått hold. Den canadiske sisteskansen var på ballen, men klarte ikke å forhindre at Brann gikk opp til 2-1.

Kasper Skaanes økte Branns ledelse da han la på til 3-1 seks minutter før slutt etter forarbeid av Erik Huseklepp. Da så det ut til å gå mot en lett Brann-seier.

To minutter senere fikk imidlertid keeper Piotr Leciejewski rødt kort og Strømmen straffe. Mustapha Achrifi var trygg fra straffemerket og reduserte for hjemmelaget. Etter fire spennende tilleggsminutter kunne Brann til slutt juble for seier.

Kristiansund på plassen bak Brann spiller senere søndag mot Levanger, og kan komme a poeng med bergensklubben med seier.

Strømmen ligger på åttendeplass etter søndagens kamp, 13 poeng bak serieleder Sogndal.