RBK måtte tåle uavgjort i Tromsø

Magnus Andersen ga Tromsø 1-0 etter tre minutter hjemme mot Rosenborg. Kampen endte 1-1.
Magnus Andersen ga Tromsø 1-0 etter tre minutter hjemme mot Rosenborg. Kampen endte 1-1. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Serieleder Rosenborg måtte nøye seg med 1-1 og ett poeng i søndagens eliteseriekamp borte mot Tromsø. Pål André Helland bommet på straffe i sluttminuttene.

Tromsø fikk med seg et meget sterkt 1-1-resultat fra Lerkendal i mai. På hjemmebane gjentok klubben bragden.

TIL overrasket gjestene allerede etter tre minutter. En corner fra Gjermund Åsen fant Magnus Andersen som headet inn 1-0.

Kontroversiell scoring

Hjemmelaget styrte oppgjøret i første omgang og var klart best, men på overtid var Tromsø-keeper Pål Vestly Heigre uheldig.

Målvakten fikk et langt tilbakespill. Den unge burvokteren brukte vel lang tid med ballen, og da han skulle spille den ut traff den Alexander Søderlund, før ballen trillet i mål. TV-bildene viste at ballen trolig traff toppscorerens arm.

– Dommeren skulle ha annullert scoringen. Det var hands, ingen tvil om det, sa Heigre til TV 2 i pausen.

Straffebom

I annen omgang fortsatte Tromsø å yppe seg mot europaligaklare RBK, men trønderne festet etter hvert et grep om oppgjøret og var på jakt etter sin 16. seier i årets eliteseriesesong.

Trondheimsklubben kom til noen muligheter, men Heigre avverget skuddene som kom hans vei. To minutter før slutt fikk Rosenborg straffe etter at Morten Gamst Pedersen falt i bakken med minimal kontakt fra en TIL-forsvarer.

Pål André Helland tok straffen, men Vestly Heigre rettet for alvor opp feilen fra første omgang med å redde forsøket fra vingen.