Munch-fest med iskaldt skrik på Løten

Festivalsjef, Hanne Mette Walhovd Paulsen, smilte nok mer enn hun skrek på lørdag. Les mer Lukk

Med et iskaldt skrik feiret Løten og Budor i Innlandet Munch vinterfestival sist helg. Edvard Munchs fødested ønsker også å bli synlig for verden.

MUNCH: – Målet med vinterfestivalen er at barn og unge skal få utforske helt nye kunstformer, sier Hanne Mette, kulturrådgiver i Løten kommune i en pressemelding.

Fredag 24. februar tok elever fra Løten ungdomsskole turen opp til Budor for å jobbe med iskunstnerne Ida Nove Cannon og Trine Midtsund.

Elevene har valgfaget Teknologi og design på skolen, og kunne utpå ettermiddagen avduke en flott Skrik-skulptur, som ble beundret av alle de festivalbesøkende dagen etter. Det ble også laget spennende Munch-motiver i en stor snøborg på festivalområdet.

Munch vinterfestival ble arrangert for fjerde gang i år, og er et samarbeid mellom Løten kommune og Visit Budor, med støtte fra Sparebankstiftelsen Hedmark.

– På Budor er det garantert snø i januar og februar, så dette er et ideelt sted for iskalde kunstverk, smiler en fornøyd festivalsjef.

Munch ble født på Løten

Med Munch vinterfestival ønsker de også å synliggjøre Edvard Munch ble født i Løten, den 12. desember i 1863. Han tilbrakte flere somre i Løten som ung, og kunsten hans er tydelig inspirert av menneskene, landskapet og lyset der.

På Munchsenteret på Anno Klevfos industrimuseum kan man lære om Munchs liv og hans tilknytning til Løten, og det er etablert et fotopunkt ved Engelaug gård, hvor Munch ble født. I Løten sentrum har mange av bygningene blitt malt i spreke Munch-farger, og store vegger i hele kommunen har fått fargerik Munch-graffiti på seg.