Kaffekokende tyskere ble bortvist fra Venezia

Venezia har sett seg lei på turister som ikke kan oppføre seg. To tyskere fikk en bot på nesten 10.000 kroner for å brygge medbrakt kaffe ved Rialtobrua. De ble deretter bortvist fra byen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Les mer Lukk

Vel kan kaffe være dyrt i Venezia, men å fyre opp stormkjøkkenet ved Rialtobrua for å brygge medbrakt, ble en enda dyrere affære for to tyske turister.

En irritert innbygger ringet lokale myndigheter, og raskt dukket politiet opp og marsjerte av sted med de to tyskerne til nærmeste stasjon. Her ble de ilagt en bot på 950 euro (nesten ti tusen kroner) og bortvist fra byen.

Bystyret i Venezia har sett seg lei på turister som tror de kan gjøre nærmest som de vil i den gamle kulturbyen I mai trådte det strenge regler i kraft for hva som ikke er tillatt, for eksempel å bade i kanalene, vaske seg i fontenene og gå rundt i byen i bikini eller bar overkropp. Siden mai er det ilagt 40 forelegg.

– Venezia skal respekteres. Folk som kommer hit, må få dette inn i hodet. Med hjelp av det lokale politiet blir de tatt, straffet og utvist, sier borgermester Luigi Brugnaro. Han legger til at navn og foto blir oversendt de respektive synderes ambassader eller konsulater.

Venezia står på UNESCOs verdensarvliste og er i sin helhet et vernet stykke Italia. Byen har ikke mer enn 55.000 innbyggere, men får over 30 millioner besøkende hvert år.