Venezia vil sperre av deler av byen for turister

Your browser doesn't support HTML5 video.

Venezia vil sperre av deler av byen for turister Les mer Lukk

Venezia forbereder seg på storinnrykk av turister. Nå setter den populære feriebyen opp porter for å begrense tilgangen til populære attraksjoner.

Hvert år besøker rundt 20 millioner turister vakre Venezia. Den voldsomme flommen av turister til den historiske kanalbyen innerst i Adriaterhavet er ikke bare positiv, men innebærer vanskelig fremkommelighet og stor slitasje på gater, broer og plasser.

I påskehelgen firedoblet antallet turister seg i Venezia og sørget for tettpakkede gater og torg. Nå har bystyret i Venezia fått nok av folketrengselen og bestemt seg for å teste ut et system med sluser for å begrense adgangen til populære attraksjoner før neste storinnrykk, 28. mai til 1. juni.

Les også: 10 kanalbyer som ikke er Venezia

Flere av de mest trafikkerte gatene, som leder til kjente turistmål som Rialto-broen og San Marco-kirken vil bli stengt for turister gjennom et slusesystem. Bare lokalbefolkningen og besøkende med bykort får bevege seg fritt den siste helgen i mai, skriver Business Insider.

Venezias ordfører Luigi Brugnaro forsikrer imidlertid at turistene fortsatt er velkomne til byen.

– Alle turister er velkomne så lenge de utviser respekt for byen. Samtidig er det min plikt å passe på Venezia, derfor vil vi gjennomføre nødvendige tiltak innenfor det som er tillatt og tilrådelig, sier Brugnaro i en uttalelse gjengitt i avisen Independent.

Les også:Venezia kan havne på liste over truede verdensarv-steder