Vet ikke hva vi reiser til

Drar du på uspesifisert pakkereise kan du få alt fra et flott hotellrom til en knallhard madrass. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Les mer Lukk

To av tre som reiser uspesifisert vet ikke hva de begir seg ut på.

Hvis du ikke er så nøye på hotellstandard, men har lyst å spare penger er uspesifiserte pakkereiser er god løsning. Du får en seng, et tak over hodet og tilgang til toalett og en dusj.

Forbrukerrådet har gjennomført en undersøkelse som viser at nordmenn ikke har en klar formening om hva de risikerer å møte når de kjøper uspesifisert reise. Bare en tredel av de spurte svarte at «de har en formening om hvilke forhold de må godta» på denne type reise.

– Det er litt overraskende. Man skulle tro flere hadde oversikt, sier Ingeborg Flønes, direktør for forbrukerservice i Forbrukerrådet, til ABC Nyheter.

Flønes understreker hvor viktig det er å lese vilkårene til reiseselskapet før man bestiller og reiser. I undersøkelsen svarte 67 prosent at de ikke har en formening, mot 33 prosent som har det.

Les også: Kranglete passasjerer koster millioner

Skulle du havne på et sted og hotell hvor standarden er under den man kan forvente, har du som reisende mulighet å klage etter pakkereiseloven. Men det er ikke alt du klager på som får medhold.

– Du må gå gjennom vilkårene. Står det at du ikke har rett på det ene eller det andre, så har du ikke rett på det, sier Flønes.

Les mer om dine klagemuligheter hos Forbrukerrådet.

Forbrukrådet skriver i en pressemelding at du kan bli nødt å dele rom med en fremmed, bli bedt om å bytte hotell underveis på ferien eller til og med bli plassert i et privat hjem.

Les også: «F*ck you», hilsen Ryanair