Norske ordførere har i snitt 2,8 millioner kroner i formue

Stokke-ordfører Erlend Larsen (H) foreviger f.v. kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, Andebu-ordfører Bjarne Sommerstad (Sp), Sandefjord-ordfører Bjørn Ole Gleditsch (H) i midten, og statsminister Erna Solberg etter at ordførerne har leveret sin søknad om kommunesammenslåing til på statsrådens kontor i Oslo i 2015. Les mer Lukk

I snitt har ordførere i Norge nesten 2,8 millioner kroner i formue. Sju av Norges ti rikeste ordførere kommer fra Høyre.

Det viser en gjennomgang NRK har gjort.

121 av landets ordførere er millionærer i ligningsformue. Det er spesielt ordførere fra Høyre og Senterpartiet som trekker snittet opp, viser ligningstallene for 2017.

Norges 73 ordførere fra Høyre hadde i 2017 en gjennomsnittlig ligningsformue på nesten 12,3 millioner kroner.

Regjeringspartner Frp ligger i andre enden av skalaen. Ingen av Norges fem Frp-ordførere hadde noe i ligningsformue i 2017.

Les også:Tre av fire ordførere er menn

Norges rikeste ordfører

Øverst på listen over landets rikeste ordførere ligger Sandefjord-ordfører Bjørn Ole Gleditsch (H). Med en halv milliard i ligningsformue trekker han snittet opp.

På listen over de ti rikeste ordførerne har Arbeiderpartiet kun én kandidat, Bjørg Tveito Lundefaret, som også er eneste kvinne på topplisten. Hun er ordfører i Nome i Telemark og hadde i 2017 en ligningsformue på drøyt 9,3 millioner kroner.

Mer enn halvparten av ordførerne har ikke ligningsformue i det hele tatt.