Timeshare-selskaper får juling i Spanias Høyesterett

Timeshare-selskaper på Gran Canaria er godt representert, men også selskaper på Tenerife og i Malaga har lidd nederlag i spansk Høyesterett den siste tiden. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Les mer Lukk

Det tikker inn kjennelser fra Høyesterett i Madrid der timeshare-selskapene har tapt mot kunder som har saksøkt.

Timeshare innebærer at man kjøper seg bruksrett til en leilighet for en bestemt tidsperiode i et bestemt ferieanlegg.

Kjennelsene fra Spansk Høyesterett sier nesten uten unntak at timeshare-kontraktene blir annullert fordi de ikke er i overensstemmelse med loven, skriver Canarijournalen.no.

De fleste kontraktene er kjent ugyldig fordi de var uten tidsbegrensning, mens de ifølge loven må ha varighet på mellom 3 og 50 år.

Kundene blir tilkjent kjøpesummen pluss rettsomkostninger og renter.

Les også: Norske timeshare-kunder føler seg lurt: – Er eitrende forbanna

Mens det tidligere for det meste var Anfi del Mar på Gran Canaria som tapte sak etter sak, har flere andre timeshare-selskaper også fått gjennomgå i Høyesterett de siste månedene. Det viser søk i databasen til Poder Judicial, som er hovedrådet for rettsvesenet i Spania, skriver Canarijournalen.

Bare de to siste månedene har det vært hele ni tap i Høyesterett for Anfi del Mar. I et av tilfellene var saksøkeren trolig norsk, i og med at han er tilkjent 162.852 norske kroner. Andre beløp er i britiske pund og euro, skriver nettstedet.

Les også: Dømt til å annullere timeshare-kontrakter på Gran Canaria

Timeshare-selskaper på Gran Canaria er godt representert, men også selskaper på Tenerife og i Malaga har lidd nederlag i spansk Høyesterett den siste tiden. En lang rekke saker står fremdeles i kø, og nye saker kommer stadig til, ifølge Canarijournalen.