Pensjonen til 20.000 norske kunder i Silver kan være reddet

Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB scanpix Les mer Lukk

Det konkurstruede fripoliseselskapet Silver skal ha funnet en løsning som sikrer pensjonen til de nærmere 20.000 kundene i Norge.

Tidligere i år gikk Forbrukerrådet ut og ba folk ta ut pensjonspengene sine fra selskapet etter at regelendringer fra EU gjorde at selskapet ikke klarte å oppfylle forpliktelsene i fripolisenes avkastningsgaranti.

Selskapet risikerte å gå konkurs, noe som ville ført til at pensjonsmidlene i selskapet ville bli nedskrevet og kundene kunne komme til å miste mellom 30 og 50 prosent av pensjonen sin.

Bakgrunn: 20.000 kunder står i fare for å miste pensjon

Nå opplyser selskapet at de har fått til en løsning som de mener tilfredsstiller Finanstilsynets krav.

Pensjonsporteføljen er søkt overdratt til et nytt selskap i Liechtenstein. Hvis dette blir godkjent av norske myndigheter, vil det sikre pensjonen til Silver-kundene.

– Vi har snudd hver stein i inn- og utland for å løse krisen vi er i. Nå kan vår nyskapning utenfor Norge sikre de oppsparte pensjonsmidlene for tusenvis av norske arbeidstakere og pensjonister, sier styreleder Stig Grimsgaard Andersen i Silver Pensjonsforsikring.

Løsningen innebærer at alle kunder vil få utbetalt pensjonen akkurat som før. Det månedlige beløpet vil være det samme, og det vil bli utbetalt til kundenes konto i norske kroner.

– Da vi startet Silver, hadde vi aldri trodd at vi måtte flytte kundenes pensjonspenger ut av landet for å ta vare på dem. Nå er vi klare til å gjøre det, sier Grimsgaard Andersen.

Dagens løsning utenfor Norge skal være i tråd med rådene norske myndigheter har gitt gjennom dialog med fripoliseselskapet.

Forbrukerrådet har tidligere gitt Silver honnør for å opptre ryddig overfor kundene og bistått de som ønsket det med å forlate selskapet.

Les også: Forbrukerrådet mener pensjonskunder bør forlate Silver