XXL tar selvkritikk for ledertreningsprogram

Under et ledertreningsprogram i XXL ble det brukt straffemetoder som helling av iskaldt vann over hodet på ansatte iført undertøyet. Les mer Lukk

Sportskjeden XXL har fått oppmerksomhet for tøff ledertrening. Nå tar direktør for trening og utvikling i konsernet selvkritikk, skriver E24.

To ganger i året har grupper med norske og svenske XXL-ansatte dratt på ledertreningsprogrammet Camp XXL på Langåsen i Finnskogen.

Ifølge tidligere XXL-ansatte som deltok på tredagerskurset, som i flere år hadde navnet «krigsskolen», ble det brukt straffemetoder som helling av iskaldt vann over hodet på ansatte iført undertøyet.

Les også:XXL vurderer å legge ned virksomheten i Danmark

Jon Harald Espolin Johnson, som er XXL-konsernets direktør for trening og utvikling, sier til E24 at campen kunne oppleves i overkant røff i formen, blant annet med «negative» konsekvenser for lagene som presterte dårligst under kurset. Han mener medieomtalen den siste tiden har gitt en intern oppvåkning.

– Vi har nok vært litt naive, både i møte med omverdenen og hvordan noen ansatte kan oppleve dette. Og det må vi som ledere ta ansvar for, sier treningssjefen.

Les også:

XXL-sjefen skrøt av ansatt som påførte G-Sport 65.000 kroner i tap etter pristabbe

XXL-ansatte måtte gjøre armhevinger som straff