Utbyttefest for Røkke

Kjell Inge Røkke. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix / NPK Les mer Lukk

Millionene renner inn for fiskeren.

Kjell Inge Røkkes privateide holdingselskap The Resource Group TRG innkasserte 1.086 millioner kroner på sitt 99,71 prosent eierskap i holdingsselskapet TRG Holding i fjor, fremkommer det i selskapets ferske regnskap.

TRG Holding eier igjen om lag to tredjedeler i det industrielle holdingselskapet Aker. Aker har store aksjeposter i selskaper som Aker BP, Ocean Yield, Aker Solutions, Akastor og Kværner.

Les også:Komplett-sjefen utelukker ikke Norge-farvel

I årsregnskapet til The Resource Group TRG fremkommer det at selskapet hadde finansinntekter på 1.229 millioner kroner. Dette er i hovedsak mottatt utbytte fra Aker.

Videre opplyses det at Røkke bevilget seg et utbytte på totalt 604,6 millioner kroner i fjor. Dermed har Røkke hentet ut hele 2,9 milliarder kroner til sin personlige bankkonto de siste fem årene.

Kjell Inge Røkke er en av Norges rikeste personer, og hadde i 2018 en formue på hele 40 milliarder kroner, ifølge Kapitals liste over Norges 400 rikeste.

De siste årene er det spesielt den sterke kursutviklingen i oljeselskapet Aker BP som har satt fart på formuen til Røkke.

Les også:Giertsen: - Jeg får bare lukke øynene og tape de pengene

Artikkelen er først publisert hos Hegnar.no