Solid inntektsvekst for Aker Solutions

Konsernsjef Luis Araujo under en tidligere presentasjon av kvartalstallene for Aker Solutions. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Les mer Lukk

Aker Solutions økte inntektene med 21 prosent i tredje kvartal. Håndteringen av store globale prosjekter og reduserte kostnader bidro til det gode resultatet.

Selskapets driftsinntekter økte fra 5,4 milliarder kroner i tredje kvartal i fjor til godt over 6,5 milliarder i samme periode i år. Driftsresultatet økte fra 217 til 282 millioner kroner, mens bunnlinjen økte til 155 millioner kroner, opp fra 124 millioner i fjor.

Det Kjell Inge Røkke-kontrollerte selskapet fastslår i en børsmelding at det styrkede resultatet først og fremst skyldes håndteringen av store, globale prosjekter og god framdrift i andre fase av kostnads- og effektiviseringsprogrammet.

– Vår ordreinngang i kvartalet er mer enn doblet sammenlignet med den samme perioden for ett år siden, og vi ser høyere anbudsaktivitet i alle våre markeder. En viktig utvikling i dette kvartalet er at vi ser økt ordreinngang i globale nøkkelmarkeder som Kina, Brasil og Angola, som er i tråd med våre strategiske ambisjoner, sier konsernsjef Luis Arauju.