Skuffelse i Widerøe – vurderer rutekutt

Widerøe vurderer nå hvilke ruter som må reduseres og hvilke som må kuttes helt etter at regjeringen kun foreslår å foreta mindre kutt i den omstridte flypassasjeravgiften. Les mer Lukk

Flyselskapet Widerøe er misfornøyd med regjeringens foreslåtte reduksjon i flypassasjeravgiften og varsler rutekutt.

Kuttene omfatter både redusert antall avganger og ruter som kan bli helt kuttet ut.

– Widerøe har lest statsbudsjettet og må konstatere at til tross for at flypassasjeravgiften differensieres noe, er dette langt fra tilstrekkelig til å sikre de nødvendige rammebetingelser for en videre utvikling av det kommersielle kortbanenettet i Distrikts-Norge, opplyser Widerøe i en pressemelding.

Den omstridte avgiften ble vedtatt av Stortinget i desember 2015 og innført fra 1. juni 2016. Avgiften er siden økt fra 80 kroner pluss moms ved innføringen til 83 kroner for hver reise. I forslaget til statsbudsjett for 2019 går regjeringen inn for å redusere avgiften på reiser i Norge og Europa til 75 kroner, mens den foreslås økt på reiser utenfor Europa til 200 kroner.

– Vi håpet at forståelsen for denne viktige kollektivtrafikken i Distrikts-Norge hadde økt og at det skulle skapes bedre forutsetninger for en styrking av tilbudet. Dette vil dessverre få konsekvenser for det flytilbudet Widerøe er i stand til å levere, fastslår Widerøe.

Selskapet vil derfor undersøke nærmere hvor det kan kuttes.

– Vi vil nå gå igjennom vårt tilbud og vurdere hvilke ruter som må reduseres samt hvilke destinasjoner som vil kuttes fra Widerøe-kartet. Widerøe vil komme tilbake til dette så snart dette er klart. Dette vil sannsynligvis ta noen uker, opplyser Widerøe.

Jensen om budsjettet:– I dag skinner sola igjen, på hele landet

Samleside:Her finner du alle sakene om statsbudsjettet