Hovedsponsor ble ikke informert om Sundby-saken

Det stormer rundt Norges Skiforbund. Hovedsponsor SpareBank 1 liker dårlig at de ikke ble informert om dopingsaken til Martin Johnsrud Sundby (bildet) før i sommer. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Les mer Lukk

SpareBank 1 er misfornøyd med at Norges Skiforbund ikke fortalte om dopingsaken til Martin Johnsrud Sundby da de ble hovedsponsor.

– Avtalen ble signert 14. mars 2015. Vi ble orientert om saken om Martin Johnsrud Sundby 19. juli 2016, dagen før pressekonferansen, opplyser SpareBank 1 i en epost til TV 2.

Sponsoratet går over tre år og er totalt verdt nærmere 50 millioner kroner. Avtalen inneholder også en opsjon på ytterligere to år.

SpareBank 1 er ikke tilfreds med at de ikke ble orientert om Sundby-saken før i sommer.

– Vi har tatt opp dette med Skiforbundet og fått deres vurdering av saken slik den sto i mars 2015. Vi har også tatt opp at vi ikke var fornøyde med at vi ikke ble informert tidligere om at Sundby-saken var på trappene. Det opplever vi at vi har fått gehør for. For oss er det viktig å kunne påvirke våre sponsorobjekter direkte gjennom dialog og gjennom å lære av hverandre. Denne dialogen har vi og skal vi ha direkte med Skiforbundet, sier administrerende direktør Jon Oluf Brodersen i SpareBank 1-banksamarbeidet til TV 2.

– Vi ønsker å avvente granskningsutvalgets rapport rundt bruken av astmamedisiner og lagets rutiner. Når den kommer tar vi stilling til om det er grunn til å gjøre nye vurderinger av vårt sponsorat, legger han til.

Les også: Sundby tok ut frustrasjonen med råkjør-trening

Sundby-dosene blir ulovlige

Sundby angrer på hemmelighold