Sundby angrer på hemmelighold

Martin Johnsrud Sundby fortalte om dopingsaken på en pressekonferanse 20. juli i år. Langrennsløperen sier at han angrer litt på at han ikke fortalte om dopingsaken på et tidligere tidspunkt. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Martin Johnsrud Sundby fortalte om dopingsaken på en pressekonferanse 20. juli i år. Langrennsløperen sier at han angrer litt på at han ikke fortalte om dopingsaken på et tidligere tidspunkt. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Skiforbundet ønsket å gå offentlig ut med dopingsaken mot Martin Johnsrud Sundby allerede for ett år siden, ifølge Aftenposten. Nå angrer Sundby på at han stoppet planene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før Martin Johnsrud Sundby ble dømt av Idrettens voldgiftsrett (CAS) for bruk av astmamedisin i juli i år, ble han frikjent av dopingpanelet til det internasjonale skiforbundet (FIS).

Dette skjedde i september i fjor, og Skiforbundet ønsket ifølge Aftenposten å gå ut med saken offentlig på dette tidspunktet. Planene skal ha blitt stoppet av Sundby.

– Akkurat det angrer jeg litt på. Det kan hende at saken hadde fått et annet utfall dersom jeg hadde fortalt om den da frikjennelsen kom. Det kunne ha påvirket WADA til å la være å anke saken, sier Sundby til avisen.

Les også: Sundby føler han ikke har noe valg

Saken sprakk først da Sundby og skiforbundet stilte opp på en pressekonferanse 20. juli i år. Da var anken ferdigbehandlet og Sundby var blitt dømt for brudd på dopingreglementet.

– Jeg hadde fortalt om saken i fjor høst dersom WADA ikke hadde anket. Men vi valgte å vente på WADA. Jeg ville bare bli ferdig med saken og gå videre. Det var overhodet ikke noen tanker om at dette skulle forbli i det skjulte, sier han.

Les også: – Dette kan ha ødelagt Sundbys videre skikarriere

Sundby ble varslet om saken i januar i fjor, men de første månedene var Norges Skiforbund og Martin Johnsrud Sundby pålagt hemmelighold av FIS.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært