LO og Ap vil ha mer penger til oppdrettsforskning

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad (NTB scanpix) Les mer Lukk

LO-leder Gerd Kristiansen vil ha mer offentlige penger for å stimulere til forskning og teknologiutvikling i havbruksnæringen.

Rekordhøye laksepriser bidrar til store overskudd i oppdrettsselskapene, men den økte prisen er ikke bare godt nytt. En av årsakene er at myndighetene holder igjen veksten inntil næringen får kontroll på lakselus og andre problemer, skriver Adresseavisen.

Nullvekst gjør at næringen ikke klarer å utvikle seg, sier Sven Amund Fjeldvær, som er sjef for Lerøy Midt. Torsdag hadde han besøk av LO-lederen og Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng.

Kristiansen sier ønsket om fortsatt vekst må balanseres med skjerpede miljøkrav, som hun sier bare vil bli strengere. Hun mener det offentlige må bidra gjennom å stimulere til mer forskning og utvikling.

– Det offentlige må være villig til å satse enda mer penger på forskningssiden og være med på å bygge et næringspolitisk virkemiddelapparat som kan være med å bidra, sier hun. Det er ett av flere punkter organisasjonen og Ap mener vil bidra til økt sysselsetting og utvikling. Andre punkter er å styrke utdanningen, utnytte restråstoff bedre og stimulere til foredling og bearbeiding på land.