Swedbank fjerner toppledere i Estland

I forbindelse med den pågående hvitvaskingssaken i svenske Swedbank, er den administrerende direktøren og finansdirektøren i den estiske delen av selskapet suspendert. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Svenske Swedbank har suspendert administrerende direktør og finansdirektøren i selskapets avdeling i Estland etter avdekkingen av mulig hvitvask.

Swedbank er under etterforskning for bedrageri etter at Sveriges Television avdekket mistenkelige overføringer på 1.300 milliarder kroner i Baltikum. Mandag suspenderte banken den administrerende direktøren og finansdirektøren i selskapets virksomhet i Estland, melder Ritzau som siterer Reuters.

– Dagens beslutning er en direkte konsekvens av den pågående interne undersøkelsen i banken, sier banken i en uttalelse.

I mars måtte bankens danske toppsjef Birgitte Bonnesen gå på dagen i kjølvannet av at bankens egen gransking av anklagene var blitt lagt fram. Få dager senere gikk også styreleder Lars Idermark av.

Estiske myndigheter startet i april etterforskning om hvitvasking av Swedbank. Senere samme måned anmeldte finansmannen og menneskerettsaktivisten Bill Browder Swedbanks virksomhet i Latvia. Browder sier han har sporet 41 millioner dollar i den mistenkelige pengeflyten som skal ha gått gjennom Swedbanks latviske datterselskap.