Kraftig oppgang for Gjensidige

Resultatet fra skadeforsikringsvirksomheten til Gjensidige, målt ved forsikringsresultatet, ble 1,9 milliarder kroner. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Les mer Lukk

Gjensidige Forsikring opplevde et resultatmessig sterkt siste kvartal av fjoråret, men resultatet ble påvirket av høye avviklingsgevinster.

Forsikringsselskapets resultat for fjerde kvartal 2018 ble publisert torsdag.

Resultatet fra skadeforsikringsvirksomheten, målt ved forsikringsresultatet, ble 1,9 milliarder kroner. Resultatet ble imidlertid påvirket av høye avviklingsgevinster på 1,4 milliarder kroner. Justert for dette ble forsikringsresultatet 530,3 millioner kroner, ifølge en pressemelding fra selskapet.

– Forbedringen i forsikringsresultatet fra fjerde kvartal 2017 var et resultat av betydelig høyere avviklingsgevinster, som en følge av en grundig gjennomgang av våre skadereserver, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad.

– I tillegg bidro premievekst og bedre underliggende lønnsomhet, særlig for motorvogn i Norge, til resultatforbedringen. Vår virksomhet utenfor Norge viser fortsatt god fremgang, og vår strenge kostnadsdisiplin har ført til en nedgang i kostnadsandelen, legger han til.

Han er likevel ikke tilfreds med fjoråret sett under ett.

– For 2018 er vi ikke fornøyde med de underliggende resultatene, selv når de justeres for ekstraordinære væreffekter. Det foreslåtte aksjeutbyttet er likevel på nivå med fjorårets og bekrefter vårt løfte om å tilstrebe et høyt og stabilt nominelt utbytte til våre aksjonærer, sier Baastad.