Frp-er ber Høyre holde fingrene vekk fra Statoil-fatet

Frps Øyvind Korsberg mener det er viktig at det er god avstand mellom stortingsrepresentanter og Statoils utbyttepolitikk Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Les mer Lukk

Fremskrittspartiets Øyvind Korsberg reagerer på høyrepolitikeres kritikk mot Statoils utbyttepolitikk.

– Når sentrale politikere går ut, vil jo det fanges opp i markedet, det er ganske åpenbart. Det kan slå ut på aksjekursen, sier Korsberg, næringspolitisk talsperson for Fremskrittspartiet, til Dagens Næringsliv.

I et intervju med avisen mandag, tar parlamentarisk nestleder i Høyre, Nikolai Astrup, og partiets energipolitiske talsperson Tina Bru til orde for at Statoil bør utbetale lavere utbytte til eierne i en tid der 5.000 ansatte sies opp.

Korsberg viser til at de to, i likhet med ham selv, representerer et parti med regjeringsmakt, og at uttalelsene dermed kan få stor betydning i markedet. Staten eier 67 prosent av Statoil.

Les også:Statoil betalte til senter som trolig ikke er bygget

– Når man er stortingspolitiker og sitter i posisjon er det klart det får stor betydning det en stortingsrepresentant mener. Statoil-aksjen øker ikke akkurat, sier Korsberg og viser til at kursen på Statoil-aksjen falt 4 prosent mandag morgen.

Les også:Statoil-sjefen freder aksjonærutbyttet i krisen

– Jeg tror det er en fordel også i fremtiden at styrende organer i Statoil bestemmer utbyttepolitikken og at det er god avstand mellom stortingsrepresentanter og utbytte når det gjelder Statoil, sier Korsberg.