Australier til Hellas for å hjelpe gråtende pensjonist

Your browser doesn't support HTML5 video.

Aust­ra­lier til Hellas for å hjelpe gråtende pen­sjo­nist Les mer Lukk

En australsk mann som ble sterkt berørt da han så bildet av en gråtende pensjonist utenfor en gresk bank, reiser til Hellas for å støtte mannen økonomisk etter å ha oppdaget at han er en venn av familien.

77 år gamle Giorgos Chatzifotiadis brøt sammen i byen Thessaloniki sist uke. Etter å ha prøvd å ta ut pensjonspenger i fire forskjellige banker, uten å lykkes, begynte han å gråte i ren fortvilelse.

En fotograf i nyhetsbyrået AFP tok et bilde av mannen mens han satt gråtende på bakken, og siden har bildet gått verden rundt som en illustrasjon på hvordan vanlige grekere lider under gjeldskrisen i landet.

Les også: Hellas må søke om nytt låneprogram

Australskfødte James Koufos, som er sjef i et finansfirma, så bildet og syntes at den gråtende pensjonisten lignet veldig på en venn av faren hans. 41-åringens mor, som bor i Hellas, kunne bekrefte at Chatzifotiadis er en gammel venn av Koufos' avdøde far.

– Jeg fikk moren min til å ta ut noen kontanter, finne mannen og gi ham litt umiddelbar støtte, sier Koufos til AFP.

Lørdag reiser han til Hellas for å møte den nå verdenskjente pensjonisten.

– Vi reiser dit for å overraske ham og gi ham en ganske betydelig sum penger. Vi får nå også penger fra enkelte selskaper, som ønsker å donere, sier forretningsmannen, som legger til at målet også er å hjelpe andre i tillegg til 77-åringen.