Leieprisene øker i Oslo – faller i Stavanger

En treromsleilighet i Oslo kostet i gjennomsnitt 14.188 kroner i måneden å leie i mars i år. Illustrasjonsfoto: Jarl Rehn-Erichsen / NTB scanpix. Les mer Lukk

Prisen for å leie en treromsleilighet i Oslo har økt med 2,4 prosent det siste året, viser tall fra Utleiemegleren. I Stavanger har kostnaden for tilsvarende bolig falt 18 prosent på ett år.

En treromsleilighet i Oslo kostet i gjennomsnitt 14.188 kroner i måneden å leie i mars i år, ifølge Utleiemegleren. Det er en nedgang på 0,8 prosent fra februar, men en oppgang på 2,4 prosent fra mars 2014.

Les også: Færre tror boligprisene vil øke

Leieprisen for en treroms i Stavanger var i gjennomsnitt 12.411 kroner i mars i år, en nedgang på 9,4 prosent fra måneden før – og 18 prosent mindre enn i mars i fjor.

Prisene i Trondheim og Bergen har holdt seg stabile, ifølge oversikten.

Prisene for leiligheter i borettslag økte

Prisene på leiligheter i borettslag steg 5,1 prosent i årets første kvartal. En gjennomsnittlig leilighet koster nå 2,37 millioner kroner.

Fra første kvartal 2014 har prisene steget 9,3 prosent, viser tallene fra Norsk Boligbyggelag (NBBL).

– Holder prisene seg på samme nivå ut året, vil årsveksten ligge på om lag 5 prosent, sier administrerende direktør Thor Eek i NBBL.

Spesielt er økningen stor i Oslo, der blokkleiligheter har steget 12 prosent i pris det siste kvartalet. Også i Trondheim øker prisen mer enn gjennomsnittet.

– I Oslo kan de høye prisene delvis forklares med lave byggetall. Stigende befolkningsvekst fører til ubalanse mellom tilbud og etterspørsel i boligmarkedet, sier NBBL-direktøren.

Gjennomsnittsprisen inkluderer boligens kjøpesum og andel av fellesgjeld. Tallet på boliger som ble solgt, er omtrent på samme nivå som for ett år siden.