Norge vil lære av oljeulykken

Oljeulykken på Deepwater Horizon truer pelikanlivet ved kysten av Louisiana. Les mer Lukk

Norske myndigheter følger oljeutslippet i Mexicogolfen nøye og håper å kunne ta lærdom av ulykken der.

Torsdag var arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) og olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) i møte med Petroleumstilsynet og Oljedirektoratet. Statsrådene ble orientert om utblåsningen og brannen på plattformen Deepwater Horizon i Mexicogolfen.

Norske myndigheter følger situasjonen i Mexicogolfen nøye. Torsdag 29. april avholdt olje- og energiminister Terje Riis-Johansen og arbeidsminister Hanne Bjurstrøm et møte med Petroleumstilsynet og Oljedirektoratet. I møtet ble ministrene orientert om den alvorlige ulykken.

– Dette er en svært tragisk og alvorlig ulykke som har ført til store menneskelige og miljømessige tap, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Sp-statsråden sier sikkerheten på norsk sokkel har topp prioritet og at sikkerhetsnivået er høyt.

– Denne ulykken minner oss likevel om at det er risiko forbundet med petroleumsvirksomhet. Jeg er opptatt av at vi skal ta lærdom av hendelser selv om de finner sted i utlandet, sier Riis-Johansen, som vil bruke resultatene fra ulykken i USA i det videre sikkerhetsarbeidet her hjemme.

11 personer mistet livet i plattformbrannen som kom forut for det store oljeutslippet, som nå har nådd kysten av USA. (©NTB)