Kevin Spacey siktet for fire overgrep i Storbritannia

Skuespiller Kevin Spacey på pressekonferansen før Nobelkonserten i Oslo i 2007. Torsdag opplyste den britiske påtalemyndigheten at den har siktet Spacey for fire tilfeller av seksuelle overgrep. Les mer Lukk

Den britiske påtalemyndigheten har tatt ut siktelse om fire overgrep mot skuespilleren Kevin Spacey.

Den britiske påtalemyndigheten CPS (Crown Prosecution Service) opplyste torsdag om siktelsen mot skuespilleren, skriver filmtidsskriftet Variety.

– CPS har siktet Kevin Spacey (62) for fire tilfeller av seksuelle overgrep mot tre menn, opplyser leder Rosemary Ainslie for CPS Special Crime Division.

Spacey er også siktet for å ha hatt seksuell omgang med en person uten samtykke. Siktelsen er tatt ut etter at London-politiet åpnet etterforskning mot skuespilleren.

Ainslie minner likevel om at saken mot Spacey ikke er avgjort, og at han har rett til en rettferdig rettssak.

Karrieren til den 62 år gamle Oscar-vinneren falt brått i grus i 2017, da en skuespiller hevdet at Spacey hadde tilnærmet seg ham på en fest på 80-tallet, da skuespilleren bare var 14 år gammel. Spacey sa i en uttalelse at han ikke husket hendelsen, men unnskyldte seg.

Senere sto flere fram med anklager, og enkelte gikk til søksmål. Uavhengige etterforskere mener Spacey drev utbredt seksuell trakassering av dem som jobbet under ham.