Sveriges statsminister coronasmittet

En rekke svenske politikere er coronasmittet etter onsdagens partilederdebatt i Riksdagen. Nå er det statsminister Magdalena Anderssons tur. Les mer Lukk

Sveriges statsminister Magdalena Andersson er coronasmittet. Hun er den tredje svenske toppolitikeren som tester positivt etter et møte i Riksdagen onsdag.

– Statsministeren har testet positivt for covid-19 i en hurtigtest. Hun følger gjeldende råd og kommer til å jobbe hjemmefra, sier Anderssons pressesekretær i en uttalelse til TT.

Andersson skal etter forholdene være i god form. Hun har kun tatt en hurtigtest, og skal nå ta en PCR-test.

Både Miljöpartiets Per Bolund og Centerpartiets Annie Lööf har testet positivt etter en partilederdebatt i Riksdagen onsdag. De var også med på et møte med statsministeren og andre partiledere onsdag ettermiddag. De skal da ha holdt minst 2 meter avstand til hverandre.

Den første som testet positivt, var Lööf. Rett etter onsdagens møte med statsministeren ga hun beskjed om at en person hun møtte i slutten av forrige uke, hadde fått symptomer på coronasmitte. Hun valgte da å teste seg, og det viste seg at hun var smittet.

Anbefalingen i Sverige er at voksne personer som ikke har hatt covid-19 de seks siste månedene, bør treffe så få folk som mulig i sju dager etter at de har truffet noen med covid-19. Alternativt skal de holde avstand, helst 2 meter. Årsaken er at man kan viderebringe smitte like før man får symptomer.