India bekrefter sitt første omikron-dødsfall blant fullvaksinerte

En helsearbeider gjør klar en dose med corona-vaksinen COVAXIN ved et sykehus i New Delhi i India. Les mer Lukk

En 74 år gammel mann bekreftet smittet av coronavirus-varianten omikron er omkommet i India.

Det var dagen før nyttårsaften at den 74 år gamle mannen mistet livet på et sykehus i den indiske delstaten Rajasthan. Det bekreftet landets helsedepartement til BBC torsdag.

Mannen hadde fått to doser med coronavirus-vaksine og var dermed fullvaksinert, men det fremkommer ikke hvilken vaksiner han hadde fått.

Blant verdens første

India har så langt rapportert 2630 omikron-tilfeller, men helsemyndighetene regner med at det er snakk om store mørketall. Landet, som har den katastrofale smittebølgen våren 2021 friskt i minne, ber innbyggere om å unngå store ansamlinger av mennesker og ber folk med symptomer om å isolere seg.

Døgnet den 74 år gamle mannen døde ble det registrert 325 corona-relaterte dødsfall, hvor han var det eneste bekreftede omikron-tilfellet. 74-åringen ble innlagt på sykehuset i byen Udaipur 15. desember og døde 15 dager senere. Mannen, som hadde diabetes, er blant verdens første bekreftede tilfelle av dødsfall blant fullvaksinerte.

– Alle kommer til å få omikron

Tett før nyttår bekreftet også Australia sitt første tilfelle hvor en fullvaksinert person mistet livet. Mannen, som var i 80-årene og hadde underliggende sykdommer, hadde fått to vaksinedoser. Han ble bekreftet smittet før jul og pådro seg en infeksjon, bekrefter Westmead Hospital.

Australia har registert et fall i antall bekreftede delta-tilfeller, og et markant hopp i antall omikron-tilfeller, og regner med at varianten dominerer smitten i landet.

– Vi regner med at alle i Australia kommer til å få omikron, sier helseministeren i delstaten New South Wales, Brad Hazzard, til Yahoo Australia.

Studier viser at omikron-variaten, etter alt å dømme, er mer smittsom men gir mildere sykdomsforløp enn delta, som er varianten den er i ferd med å ta over for.