Nok en sak mot tidligere New York-guvernør henlegges

Tidligere New York-guvernør Andrew Cuomo forbereder seg på å gå om bord i et helikopter etter å ha kunngjort sin avgang 10. august i fjor. Les mer Lukk

Påtalemyndigheten i Albany vil henlegge etterforskningen av tidligere New York-guvernør Andrew Cuomo for å ha berørt en kvinne med tvang.

Beslutningen fra distriktsaktor David Soares kom bare tre dager før Cuomo skulle ha forsvart seg mot anklagen, som i New York regnes som en forseelse, i retten.

– Selv om vår oppfatning er at fornærmede i denne saken er samarbeidsvillig og troverdig, så har vi etter å ha vurdert alle tilgjengelige beviser, konkludert med at vi ikke kan bære vår byrde i retten, sier Soares i en uttalelse tirsdag.

Saken har bakgrunn i en anmeldelse fra Albany Countys sheriff fra oktober i fjor. Kvinnen ble ikke nevnt ved navn i anmeldelsen, men hun har selv stått fram som en av Cuomos assistenter og sa opp jobben da guvernøren ble anklaget av flere kvinner.

Like før nyttår besluttet påtalemyndigheten i Westchester County å ikke reise tiltale mot Cuomo etter at to kvinner anklaget ham for å ha tvunget til seg kyss.

Flere kvinner sto i 2020 fram og anklaget Cuomo for å ha opptrådt upassende overfor dem.

Anklagene kulminerte i en eksplosiv rapport fra delstatens justisminister Letitia James der det het at han trakasserte elleve kvinner seksuelt ved å flørte og ta på dem på upassende vis.

Cuomo nektet kontant for alle anklager og avviste først alle oppfordringer om å gå av, inkludert fra president Joe Biden.

Men da en riksrettsgransking begynte å få opp dampen, ga han seg til slutt og kunngjorde 10. august at ville gå av to uker senere.