Amerikanere frarådes reiser til Danmark og Tyskland

Tivoli i København sentrum. Amerikanere frarådes reiser til Danmark og nabolandet Tyskland på grunn av smittetrykket i landene. Foto: Fredrik Hagen / NTB Les mer Lukk

USA anbefaler sine innbyggere å unngå reiser til Danmark og Tyskland på grunn av smittetrykket i landene.

Det amerikanske utenriksdepartementet justerer risikonivået for covid-19 i landene til nivå fire, det høyeste. Det betyr «et veldig høyt trykk fra covid-19 i landet».

Europa er igjen episenter i pandemien. Relativt lav vaksinasjonsrate i flere land, den mer smittsomme delta-varianten og at folk trekker inn på grunn av kaldt vintervær har blitt pekt på som mulige årsaker.

I Tyskland, EUs mest folkerike land, er kun 68 prosent av befolkningen fullvaksinert. Alle i landet som er blitt vaksinert, oppfordres til å ta en tredje påfyllingsdose.

Statsminister Angela Merkel har varslet at de nåværende smitteverntiltakene, blant annet forbud for uvaksinerte mot å oppholde seg på enkelte offentlige områder, «ikke er nok».

De hardest rammede regionene i landet har innført enda strengere tiltak etter at intensivkapasiteten i sykehusene er blitt presset.