Taiwan: Kina vil kunne gjennomføre invasjon i 2025

Taiwans forsvarsminister sier at Kina vil være i stand til å invadere øya i 2025. Her er et udatert bilde fra Taiwans forsvarsdepartement av et kinesisk PLA J-16-kampfly. Foto: Taiwan Ministry of Defense via AP / NTB Les mer Lukk

Kina vil ha den militære kapasiteten til å gjennomføre en fullskala invasjon av Taiwan i 2025, sier Taiwans forsvarsminister Chiu Kuo-cheng, ifølge Reuters.

Uttalelsen kommer etter at Taiwan på fire dager registrerte nesten 150 kinesiske fly i sin luftforsvarssone, skriver nyhetsbyrået.

Forsvarsministeren sier forholdet til Kina nå er på sitt verste på 40 år. Kinesiske flyginger inn i Taiwans luftforsvarssone pleide å være sjeldent, men de har de siste årene blitt vanligere og vanligere.

Kina og Taiwan skilte lag i 1949 da kommunistene festet grepet om Fastlands-Kina. Myndighetene i Beijing betrakter Taiwan som en utbryterrepublikk og gjør krav på øya.

Siden 1971 har styret i Beijing vært anerkjent av FN som Kinas rettmessige regjering. Kun et fåtall land anerkjenner Taiwans suverenitet. Norge har anerkjent Folkerepublikken Kina siden 1950.

Video: Taiwans forsvarssjef omkom i helikopterstyrt

Your browser doesn't support HTML5 video.

Taiwans forsvarssjef omkom i helikopterstyrt