Ytterligere to rømte fanget er pågrepet i Israel

Zakaria Zubeidi, den tidligere lederen av al-Aqsa-martyrenes brigader på Vestbredden, rømte mandag fra et høysikkerhetsfengsel, men ble lørdag pågrepet. Her fra et valgkamparrangement til støtte for Mahmoud Abbas i 2004. Arkivfoto: Nasser Nasser / AP / NTB Les mer Lukk

Israels politi har pågrep grytidlig lørdag morgen ytterligere to palestinere som rømte fra et israelsk høysikkerhetsfengsel denne uka. To er fortsatt på rømmen.

De to ble pågrepet nord i Israel i grålysningen lørdag.

Den ene av de to pågrepne er Zakaria Zubeidi, den tidligere lederen av al-Aqsa-martyrenes brigader som spilte en sentral rolle i den andre intifadaen på begynnelsen av 2000-tallet.

Den andre er Mohammed Aradeh, som soner tre livstidsdommer pluss 20 år for sine aktiviteter som en del av den militære grenen av Islamsk hellig krig. Hans bror, som antas å være den som planla flukten fra fengselet i Gilboa, ble tatt til fange flere timer før i Nasaret, skriver avisen Haaretz.

Israel satte i gang en klappjakt på de seks fangene etter at de mandag greide å rømme fra høysikkerhetsfengselet Gilboa gjennom en tunnel de gravde under en vask i en celle.

I alt fire av de seks rømlingene er nå pågrepet. Fredag kveld ble to andre tatt i Nasaret i Nord-Israel, ifølge politiet.

Fengselet Gilboa åpnet i 2004 under den andre palestinske intifadaen. Hundrevis av palestinere sitter fengslet her sammen med andre fanger.