Opposisjonsleder i Nicaragua satt i husarrest

Cristiana Chamorro var ventet å kunngjøre at hun stiller i presidentvalget i november, men i stedet er hun satt i husarrest og beskyldt for hvitvasking. Chamorro sier anklagene fabrikkert. Her fra en pressekonferanse i slutten av mai. Foto: Diana Ulloa / AP / NTB Les mer Lukk

Cristiana Chamorro, en sentral skikkelse i opposisjonen i Nicaragua og en mulig utfordrer til president Daniel Ortega i valget i november, er satt i husarrest.

Hennes bror, som eier opposisjonsavisa Confidencial, opplyser at myndighetene anklager Chamorro for hvitvasking.

Politiet troppet mannsterkt opp da de gjennomsøkte Chamorros hjem i hovedstaden tidligere på dagen. Carlos Chamorro skriver på Twitter at politiet har satt søsteren i husarrest og at de fortsatt er i boligen.

Ransakingen skjedde 15 minutter før Chamorro hadde planlagt å holde en pressekonferanse. Der var det ventet at hun skulle utfordre president Daniel Ortega i den kommende valgkampen.

I en uttalelse fra myndighetene står det at en dommer onsdag utstedte en ransakelsesordre for hjemmet til 67-åringen. En rettsavgjørelse støtter også begjæringen fra påtalemyndigheten om å forby Chamorro fra å stille til valg 7. november.

Chamorro tilbakeviser påstandene og sier de er konstruert for å hindre henne fra å delta i valget.

Hennes mor Violeta Chamorro ble i 1990 Nicaraguas første kvinnelige president etter flere års borgerkrig. Hun satt til 1997.