Russisk menneskerettstopp: Navalnyjs liv er ikke i fare

Det er ingen fare for at den fengslede opposisjonslederen Aleksej Navalnyj dør, framholder Tatjana Moskalkova, Russlands ombudskvinne for menneskerettigheter. Her er Navalnyj fotografert i retten i Moskva i februar. Foto: Alexander Zimlianchenko / AP / NTB Les mer Lukk

Det er ingen fare for at den fengslede opposisjonslederen Aleksej Navalnyj dør, ifølge Russlands ombudskvinne for menneskerettigheter.

– De medisinske dokumentene jeg har fått presentert, konkluderer med at det ikke er noen fare for livet til Navalnyj, sa ombudskvinne Tatjana Moskalkova tirsdag, ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax.

44 år gamle Navalnyjs helse har forverret seg i fengsel. Han blir nå overvåket og fulgt opp på daglig basis i perioden etter at han avsluttet sultestreiken, la Moskalkova til. Ifølge henne har godt kvalifiserte leger med ulike spesialiseringer undersøkt ham flere ganger utenfor fengselet.

Resultatene er troverdige, framholder Moskalkova. Navalnyj avbrøt etter medisinske råd en tre uker lang sultestreik forrige uke.