Ingen meldinger om jordskjelv-skader på atomanlegg i Fukushima

En vinforhandler rydder opp etter jordskjelvet i Fukushima i Japan lørdag. Les mer Lukk

Atomkraftverket i Fukushima synes ikke å ha tatt skade av jordskjelvet med styrke 7,1 som rystet Japans nordøstkyst. Tsunamivarsel er ikke utstedt.

Selskapet som driver kjernekraftverket Fukushima Daiichi, sa i en Twitter-melding lørdag at de undersøker forholdene ved anlegget.

Kort tid senere melder nyhetsbyrået Kyodo at det verken er meldt om skader her eller ved andre atomkraftverk som nå er stengt i regionen.

For ti år siden førte et kraftigere jordskjelv og en tsunami til massive ødeleggelser i Fukushima.

Lørdagens jordskjelv fant sted like etter klokka 23 lokal tid og rystet bygninger i hovedstaden Tokyo. Skjelvet rammet også blant annet provinsen Myagi.

Kyodo melder at minst fire personer er skadd, men oppgir ingen detaljer. Rundt 950.000 husstander har dessuten mistet strømmen i den jordskjelvrammede regionen, opplyser myndighetene.

Det amerikanske jordskjelvsenteret USGS har målt skjelvet til 7,1. Episenteret er på 58 kilometers dybde og ligger 74 kilometer fra småbyen Nami.

Det var flere etterskjelv, deriblant ett som er målt til 4,7.

I mars 2011 ble Fukushima og andre deler av det nordøstlige Japan rammet av et jordskjelv med styrke 9. Den påfølgende tsunamien krevde over 18.000 menneskeliv og førte til nedsmelting av tre reaktorkjerner i atomkraftverket Fukushima Daiichi.