Lek med hund førte til brudd i foten for Joe Biden

Joe Biden adopterte Major i november 2018. Foto: Stephanie Carter / AP / NTB Les mer Lukk

USA kommende president Joe Biden falt og vrikket ankelen da han lekte med hunden Major lørdag. Undersøkelser avdekket to små brudd i foten.

I en uttalelse fra Bidens team ble det opplyst at han vrikket høyre ankel og at det ikke var åpenbare tegn til brudd hos 78 år gamle Biden.

Nærmere CT-undersøkelser viste likevel små brudd i midten og høyre side av fotroten, opplyser Bidens personlige lege Kevin O’Connor til NBC News.

– Det er ventet at han må gå med en ankelstøtte i flere uker, sier O’Connor, som er direktør for utøvende medisin ved George Washington University Medical Faculty Associates.

Nyheten om Bidens helsetilstand opptar også sittende president Donald Trump, som på Twitter i en kort melding ønsker god bedring.

Biden adopterte hunden Major, en schæferhund, i 2018. Sammen med kona Jill hadde de fra før hunden Champ, som de skaffet seg etter at Joe Biden ble valgt til visepresident i 2008.

De har tidligere sagt at de planlegger å ta med hundene til Det hvite hus og skal dessuten ha planer om å skaffe seg en katt.