Fortsatt stort flertall for Mongolias styringsparti

En mann går forbi en plakat med kandidater fra Det mongolske folkepartiet før valget onsdag. Partiet mister tre seter i nasjonalforsamlingen, men har fortsatt et overveldende flertall med 62 av 75. Foto: Ganbat Namjilsangarav / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Foreløpige valgresultater fra Mongolia viser at Det mongolske folkepartiet mister tre seter, men beholder flertallet med 62 av 76 seter i nasjonalforsamlingen.

Demokratene, som er det største opposisjonspartiet, ligger an til å få elleve seter, mens de tre resterende setene blir fylt av uavhengige kandidater og koalisjoner, ifølge landets valgkommisjon.

Frammøtet var drøyt 73 prosent av landets to millioner stemmeberettigede.

Mongolene gikk onsdag til valgurnene i en tid preget av store økonomiske problemer, økende ulikhet og usikkerhet som følge av koronapandemien.

Landet har til nå lykkes med koronahåndteringen, og ved valgurnene måtte folk i hovedstaden Ulan Bator holde to meters avstand mellom hverandre. Inne i valglokalene ble temperaturen på velgerne sjekket og desinfiserende håndvask utdelt.

Mongolia, som ligger klemt mellom Russland og Kina, var i over 60 år en kommunistisk stat. Onsdag valgte innbyggerne ny nasjonalforsamling for åttende gang siden 1992.

Under valgkampen var landets store økonomiske problemer i fokus. Landet opplever stadig større inntektsforskjeller og sosial urettferdighet, noe som har økt mistroen til regjeringen. Likevel beholder den det overveldende flertallet i nasjonalforsamlingen.