Trump og Putin hyllet samarbeid under andre verdenskrig

President Vladimir Putin og president Donald Trump sier at møtet ved elven Elbe i Tyskland under andre verdenskrig er et godt eksempel på hvordan landene kan samarbeide. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

USAs president Donald Trump og Russlands president Vladimir Putin hyller i en felles uttalelse landenes samarbeid 75 år etter andre verdenskrig

Møtet mellom sovjetiske og amerikanske styrker ved elven Elbe i Tyskland den 25. april 1945 blir sett på som en milepæl under andre verdenskrig, og det signaliserte starten på nazistenes nederlag.

I en felles uttalelse fra Trump og Putin på 75-årsdagen, sier presidentene at møtet ved Elbe illustrerer hvordan landene kan samarbeide.

– Det er et eksempel på hvordan landene våre kan sette uenigheter til side, bygge tillit og samarbeide for et felles mål, heter det i uttalelsen publisert av Kreml og Det hvite hus.

– Når vi i dag jobber med å møte den viktigste utfordringen i det 21. århundre, hyller vi tapperheten og motet til alle de som kjempet sammen for å beseire fascismen, heter det videre.

– Deres heltemot vil aldri bli glemt, tilføyer presidentene.