Bernie Sanders svigerdatter (46) død

«Vi vet ikke hvordan familien vår noen gang vil komme over dette tapet. Hun var så høyt elsket», skriver Bernie Sanders familie. Les mer Lukk

Bare to dager etter at Bernie Sanders svigerdatter, Rainè Riggs, fikk påvist den sjeldne diagnosen nevroendokrin kreft, døde hun.

Den 46 år gamle trebarnsmoren ble syk for tre uker siden. Etter grundige undersøkelser på sykehuset fikk hun konstatert kreft.

«Hvordan kan verden bli den samme igjen når den sier farvel til en så vakker sjel», skriver familien i sin avskjedshilsen.

Nevroendokrin kreft oppstår i hormonproduserende celler som styrer mange av kroppens funksjoner. Disse cellene finnes overalt i kroppen. Kreften kan oppstå i alle organer, men starter oftest i lunger, tarm eller bukspyttkjertel.

«Familien er i sorg»

Sanders svigerdatter fikk påvist den dødelige diagnosen ved University of Pittsburgh Medical Center for få dager siden.

«Familien er i sorg etter at Rainè Riggs plutselig døde i løpet av helgen. Hun ble 46 år», står det i nekrologen fra Lee & Martin begravelsesbyrå i Burgettstown, Pennsylvania, ifølge people.com.

Rainè Riggs hadde en doktorgrad i nevropsykologi ved University of Vermont. Hun etterlater seg tre barn.

«Vi vet ikke hvordan familien vår noen gang vil komme over dette tapet. Hun var så høyt elsket. Vi har lovet å ta vare på barna hennes hver eneste dag, som om de var våre egne,», skriver familien.

Symptomene på nevroendokrin kreft kan være vage og varierer fra person til person. Noen har ingen symptomer og kreften kan oppdages tilfeldig under utredning av andre sykdommer, ifølge Kreftforeningen.

Hjerteinfarkt

Bernie Sanders svigerdatter, Rainè Riggs

Demokraten Bernie Sanders (78) ble lørdag utskrevet fra sykehuset i Las Vegas etter å ha hatt hjerteinfarkt. Nå trapper han ned valgkampen.

– Vi holdt i noen tilfeller fem eller seks møter om dagen og tre eller fire bymøter. Jeg tror ikke jeg kommer til å gjøre det, sa Sanders til journalister da han ble spurt om hvordan timeplanen hans kommer til å se ut framover.

– Men jeg har absolutt tenkt å delta aktivt i valgkampen. Jeg tror vi kommer til å endre opplegget litt, slik at jeg har styrke til å gjøre det jeg må gjøre, sier Sanders etter sykehusoppholdet.

Se video her:

Your browser doesn't support HTML5 video.

Bernie Sanders skrur ned tempoet etter hjerteinfarkt Les mer Lukk

Sanders merket smerter i brystet under en valgkamptilstelning forrige uke, og det ble først meldt at han hadde gjennomgått en operasjon for blodpropp.

Helseproblemene hans kommer på et kritisk tidspunkt. Sanders er den eldste presidentkandidaten, og har den siste tiden hatt en dalende kurve på meningsmålingene.