UD om Venezuela-samtaler: Partene positive til å finne en politisk løsning

Utenriksdepartementet sier partene fra Venezuela-samtalene viser vilje til å finne en løsning, og oppfordrer dem til å vise tilbakeholdenhet i mediene.

Representanter fra Venezuelas sittende president Nicolás Maduros regjering og opposisjonsleder Juan Guaidó har denne uken holdt samtaler i Oslo, i et forsøk på å få slutt på den dype politiske og økonomiske krisen i landet.

– Partene har vist vilje til å videreføre arbeidet med å finne en forhandlet og konstitusjonell løsning for landet som inkluderer tema relatert til politikk, økonomi og valg, skriver Utenriksdepartementet i en pressemelding onsdag ettermiddag.

UD oppfordrer samtidig begge partene til å vise tilbakeholdenhet i sine kommentarer og uttalelser vedrørende prosessen, for å ivareta en prosess som kan lede til resultater.

– Norge gjentar sin anerkjennelse av partenes innsats, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).

Les også: Regjeringen i Venezuela offentliggjør krisetall

Samtalene har bestått av til sammen sju representanter for Maduro og Guaidó. Dette er andre gang partene møtes i Norge denne måneden.

Guaidó utropte seg selv til landets president i januar. Et nyvalg og en overgangsregjering er de tydeligste kravene fra opposisjonslederen. Maduro har vært positiv til Oslo-samtalene, og uttalte tidligere denne uken at hans representanter skulle vise «sin beste, gode tro i å finne en fredfull, demokratisk enighet for å løse konflikten».

Amerikansk UD har uttalt at samtalene kun må dreie seg om sittende president Maduros avgang.